Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
akce

FaME hrdým partnerem Ekonomické olympiády

Na půdě České národní banky proběhlo v pondělí 21. června slavnostní finále Ekonomické olympiády, což je největší ekonomická a finanční soutěž pro středoškoláky v České republice. Fakulta managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně je roky jejím hrdým partnerem.

Slavnostní program započal testováním padesátky nejlepších studentů z celé České republiky a následně pak ústním zkoušením desítky těch nejlepších. „Do finále celostátní Ekonomické olympiády se probojovala padesátka nejúspěšnějších studentů z krajských kol z celkových 22 tisíc účastníků. Už tento postup svědčil o vysoké kvalitě našich olympioniků. Není bez zajímavosti, že výrazně převládlo 47 studentů nad třemi studentkami“, přiblížil průběh finálového kola Ing. Martin Mikeska, Ph.D. z FaME, jeden z odborných porotců ústního zkoušení. Děkan fakulty prof. Ing. David Tuček, Ph.D. představil všem studentům, jejich pedagogům a hostům finálového kola fakultu jako celek s důrazem na obor Finance a finanční technologie.

„V prvním kole byla na základě testů vybrána desítka nejúspěšnějších. Komise měla v ústním finále velmi těžké rozhodování. Studenti byli parádně připraveni a jejich výkony byly plně srovnatelné se studenty bakalářského studia na předních vysokých školách. Jako člen poroty bych rád poděkoval kolegům ze středních škol, kteří pomáhali studentům u přípravy na olympiádu, odvedli vynikající kus práce. Je na místě poděkovat také organizátorům tohoto již šestého ročníku Ekonomické olympiády, kteří v reprezentativních prostorách České národní banky rozvíjí a povzbuzují k ekonomickým vědám nové ekonomické talenty z celé České republiky. Díky za tuto skvělou událost!“, dodal na závěr Dr. Mikeska. Dlouhodobým cílem je dle slov ředitelky INEV a zakladatelky Ekonomické olympiády Martiny Bacíkové neustále podněcovat zájem mladých lidí o ekonomická témata a vyhledávat nadějné mladé ekonomy a snažit se je dále rozvíjet. „Ostatně i proto je pro Fakultu managementu a ekonomiky radost na tomto projektu spolupracovat. Každoročně také nezapomínáme odměňovat nejlepší studenty ze Zlínského, Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Právě odtud k nám pokračuje nejvíce studentů studovat a rozvíjet svou lásku k ekonomice,“ uvedl děkan FaME.

V nejlepší desítce studentů středních škol byla polovina právě z těchto krajů, doplnila Kristína Kunčarová, projektová manažerka Ekonomické olympiády.

Fakulty a součásti

Zavřít