Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
SHAPE-ENERGY

Workshop SHAPE-ENERGY ve Valašském Meziříčí

Ve středu 23. května 2018 se v sídle valašskomeziříčské radnice uskutečnil workshop s názvem Vize energetické strategie 2030 ve Zlínském kraji. V souvislosti s tvorbou Strategie rozvoje Zlínského kraje 2030 a potřebou začlenit široké spektrum zájmových skupin do tohoto procesu si workshop kladl za cíl nabídnout platformu pro diskusi zmíněných otázek mezi širokou skupinou zainteresovaných účastníků a přispět doporučeními k formování energetické politiky jak na lokální – regionální úrovni, tak na úrovních vyšších.

Diskuse na workshopu obsahovala i témata zaměřená na budoucí výzvy v oblasti konceptu SMART city, přechodu na nízkoemisní systémy ve Zlínském kraji a potenciálu obnovitelných zdrojů energie. Samotný úvod semináře patřil představení mezinárodního vědeckého projektu Shape Energy, jehož je Fakulta managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně partnerem. S posláním a hlavními cíli projektu seznámil účastníky hlavní řešitel projektu Ing. Přemysl Pálka, Ph.D. V dopolední části vystoupil prof. Ing. Milan Zelený, M.S. PH.D. s přednáškou ke konceptu soběstačnosti v historickém kontextu a starosta města Bc. Robert Stržínek, který hovořil o tom, jak se k energetice staví město Valašské Meziříčí. V odpoledních sekcích probíhala řízená diskuze ve skupinách, která byla zaměřena na možnosti propojení jednotlivých sektorů v řešení aktuálních energetických otázek a také výzev do budoucna.

Akci pořádala Fakulta managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně pod záštitou Zlínského kraje a města Valašské Meziříčí. Tento intenzivní jednodenní workshop byl také oficiálně zařazen do seznamu podporovaných akcí v rámci tzv. EU Green Week. Všem zúčastněným subjektům za jejich podporu jménem FaME děkujeme!

Fakulty a součásti

Zavřít